Designers & Friends skifter ejer

Jeg har brugt mere end 20 år på e-handel og da de tidligere ejere i Designers & Friends spurgte om jeg ville købe en af de stiftende partnere ud slog jeg til med 26 % ejerskab til følge.

Det var i februar 2013 at jeg købte mig ind og stiftede bekendtskab med konceptet ”flash sales”. Jeg kan huske at jeg straks tænkte, at dette kunne ikke gå helt galt – man fik varer i kommission og solgte det til kunden med en besparelse på 50 – 80 % og med en fastlåst avance til virksomheden.

Som i alle andre forretninger er virkeligheden noget mere kompliceret og der er altid mange bump på vejen, når en forretning skal vækstes. Skal man opbygge et brand og snuppe indtjeningen engang i fremtiden eller skal man gå på kompromis og forsøge at lave en rigtig forretning, mens man vækster?. Teamet har haft travlt og Designers & Friends har kørt med 2-3 cifret vækstrater i en del år og stod efter min mening ved en skillevej. Der skulle internationaliseres og gerne mere kapital ind, så hastigheden på væksten kunne holdes.

Et andet valg var at skifte noget af ejerskabet ud og erstatte det med udenlandsk ejerskab. Vi har arbejdet på den sidste del af projektet siden marts måned og i uge 30 skrev de nye ejere under på købet af 70 % af virksomheden. Det betyder at Kim Vestergaard, Per Kirchner og jeg udtræder af ejerskabet. Frederik Kolenda bliver som direktør og Thomas Bøge bliver også som lead indkøber og er begge blivende investorer i selskabet.

Man skal ikke se det som endnu et dansk iværksætter eventyr, der går på udenlandske hænder, men mere at virksomheden får en ny ejer, der kan løfte selskabet til næste niveau.

Jeg vil sige tak for handlen til Vente-exclusive.com fra Belgien og ved at kunderne vil kunne finde flere fantastiske tilbud på www.designersandfriends.dk i fremtiden.

God sommer

Poul Thyregod